Management.com.ua  

Розмова з Тоні Шеєм про «культуру щастя»

30, Листопад
2020

27 листопада 2020 року Тоні Шей (Tony Hsieh), легендарний CEO Zappos, один із найуспішніших та найвидатніших керівників бізнесу, помер у віці 46 років.

У 1996 році Тоні Шей заснував у своїй квартирі бізнес із розробки сайтів; через 2,5 роки він продав LinkExchange корпорації Microsoft за $265 млн. У листопаді 1999 року він приєднався до інтернет-магазину взуття Zappos.com, як радник та інвестор. Призначений CEO у 2000-му, він допоміг Zappos вирости до понад $1 млрд валового продажу товарів щорічно, одночасно посилюючи обслуговування клієнтів та розвиваючи унікальну корпоративну культуру компанії, що чудово описана в книзі-бестселері «Доставка щастя» (Delivering Happiness). У жовтні 2009 року Zappos була придбана компанією Amazon за $1,2 млрд. До серпня 2020 року Шей залишався керівником Zappos.

Тоні Шей підкреслює, що вкладення коштів у щастя не лише надихає на вірність та довіру в епоху постійної невпевненості та цинізму, але й на те, як це дійсно може окупитися. У цій розмові з Лізою Наполі (Lisa Napoli) він розповідає власні особисті історії, підкріплюючи їх відвертими розповідями співробітників, внутрішніми електронними листами та конкретними цифрами.


Кількість переглядів: 1373

Догори