Management.com.ua  

Як Web3 і штучний інтелект трансформують фінанси

14, Лютий
2024

Відколи з’явився ChatGPT, для багатьох людей написання коротких резюме довгих звітів або створення персоналізованих електронних листів залишилося в минулому. Рік потому здатність генеративного штучного інтелекту (GenAI) витягувати і синтезувати дані і думки з величезних обсягів даних зробила складну інформацію більш доступною, ніж будь-коли раніше. З’явилася можливість масштабувати індивідуальну взаємодію з клієнтами в інтернеті – від пошуку товару до його купівлі.

Експоненціальне зростання операційної та економічної ефективності, яке стало можливим завдяки GenAI, спостерігається в усіх сферах, включаючи спосіб надання фінансових послуг та їх сприйняття споживачами. За словами Ріші Рамчандані (Rishi Ramchandani), керівника напрямку Web3 в Google (Азіатсько-Тихоокеанський регіон), ця технологія дає величезні можливості для зростання.

Це відбувається в той час, коли світ фінансів підривається ще однією грізною силою: технології Web3, або те, що широко відоме як блокчейн. На форумі INSEAD Future Forum, присвяченому темі «Як Web3 і ШІ трансформують фінанси?», фахівці-практики глибоко занурилися в те, як ці технології впливають на сферу фінансів, якою ми її знаємо.


Кількість переглядів: 799

Догори