Management.com.ua  

Відповідальний креатив: три рекламні кампанії про свідоме споживання

23, Листопад
2020

У 2015 році саміт ООН ухвалив 17 цілей сталого розвитку. Одна з них — відповідальне споживання та виробництво. Вона стосується бізнесу та індивідів, адже саме нераціональні методи виробництва й споживання призводять до зростання обсягу відходів і викидання товарів. Та поряд із споживацькими настроями з’являються ефективні sustainable-ініціативи відомих брендів. Креативники агентства TABASCO знайшли дві соціальні кампанії про свідоме споживання, а одну створили разом з Українським інститутом майбутнього, пише creativity.ua.

Burger King скорочує викиди метану

Цього літа Burger King запустив ініціативу під назвою Cows Menu. Вона покликана змінити раціон харчування корів, що скоротить кількість парникових викидів в атмосферу. Тепер корівки разом із звичною для них їжею вживають цимбопогон або «лимонну траву», що знизить щорічні викиди метану на 33%.

Новий раціон для корів фастфуд-мережа тестувала та розробляла разом із науковцями Каліфорнійського університету в Дейвісі та Автономного університету штату Мехіко. Про експеримент Burger King оголосив гучно та під музику:

 

MasterCard та Doconomy борються зі змінами клімату

У 2019 році Mastercard та шведський фінтех-стартап Doconomy запустили додаток DO. Він виконує дві функції: перша — допомагає користувачам відслідковувати свої викиди CO2, друга — повідомляє про можливості компенсації вуглецевих викидів у межах проєктів ООН. Через сервіс, наприклад, можна переказати кошти до еко-фондів та громадських організацій. Разом з тим людям пропонують замовити безпечну для клімату біорозкладну картку DO Mastercard — вона створена із перероблених матеріалів та випускається без магнітної стрічки.

 

Український інститут майбутнього та TABASCO вирощують квіти із книги

Нещодавно автори-експерти Українського інститут майбутнього Яна Лаврик, Віктор Андрусів та Андрій Довжанин випустили книгу про відповідальне споживання «Кінець епохи потре*лядства». У ній зібрано понад 200 світових кейсів відповідального споживання та прогнози для 10 sustainable-галузей (sharing economy, zero waste, «зелений» бізнес, фріганізм тощо), порівняння та аналіз трендів відповідального споживання у Європі, Азії, Північній та Південній Америці, Африці, Австралії, Океанії та візія України 2030-х.

У книзі є сторінка та листівка-вкладиш, котрі створені з біорозкладного паперу з насінням. Таким чином з видання читачі можуть виростити рослину, а живу листівку надіслати друзям. Агентство TABASCO стало партнером проєкту, розробивши та втіливши креативний формат книги.


Кількість переглядів: 1812

Догори