Management.com.ua  

Кент Тірі про унікальну корпоративну культуру

31, Серпень
2016

Генеральний директор компанії DaVita HealthCare Partners Кент Тірі (Kent Thiry) розповів у Стенфордській бізнес-школі про те, як будувати сильну корпоративну культуру, у якій організація — це у першу чергу спільнота, а не бізнес.

Декілька тез із виступу з виступу Кента Тірі:

— Ми помітили, що у племен, поселень, армії — тобто там, де сильне відчуття команди — є спільна мова. Мова й ритуали мають велике значення. І ми вирішили: якщо хочемо бути справжньою спільнотою, то мусимо мати й атрибути спільнот.

— Ми використовуємо слово “спільнота”, а не “родина”, бо назвати сім’єю 65 тис. людей у 12-ти країнах було б некоректно. Це була б недоречна метафора, а ми дуже серйозно ставимось до метафор. Вони допомагають приймати рішення, підказують людям, як потрібно себе поводити, — а значить, метафори повинні бути справжніми, мати реальний сенс.

— Лідери — це ті, хто ведуть за собою, незалежно від місця, де знаходяться, посади, яку займають. Вони не чекають на правильний час для того, щоб бути лідерами.

— Коли мова заходить про цінності, для лідера важлива не віра, а практика. Адже можна вірити у чесність, командну роботу тощо — але не жити у відповідності з цими принципами. Навіть якщо не порушувати цінності, це не означає жити ними. Прожити місяць без брехні — не означає жити чесно. Жити чесно — це казати правду, навіть коли це болісно чи соромно. Не звинувачувати когось у тому, чого він не робив, — це не означає жити відповідально. Жити відповідально — це визнати у глибині душі, що ви були у чомусь неправі, навіть якщо ніхто не звинувачує вас.

Джерело: innovations


Кількість переглядів: 1673

Догори