Management.com.ua  

Історія неадекватного менеджменту (д/ф “WeWork”)

21, Лютий
2022

“WeWork: Or the Making and Breaking of $47 Billion Unicorn” (“WeWork: народження і крах єдинорога вартістю $47 млрд”, США, 2021) — документальний фільм, в якому розповідається про зліт і падіння коворкінг-стартапу WeWork, одної з найбільших венчурних бульбашок за останні роки, а також історія її хіпі-месіанського лідера Адама Неймана.

Бізнес-модель WeWork, заснованого в 2010 році, була досить простою: здача офісних приміщень кабінетного типу креативникам та фрілансерам у будинках, які були взяті у короткострокову оренду на позикові гроші. “Мешканці” отримували загальні зручності, такі як класні місця для тусовок, настільний футбол, кафе та закусочні, а також відчуття, що вони були частиною життєво важливого експерименту у сфері спільної творчості — як бачення нового взаємопов’язаного майбутнього.

Бізнес йшов у гору, як і галас та увага ділових журналів. Проводилися щорічні вакханальні літні табори, які WeWork влаштовувала для своїх клієнтів. Нейману ж вдалося отримати дивовижні багатомільярдні інвестиції від довірливого японського банкіра Масаєсі Сона. Вся чехарда подій навколо WeWork, погане управління компанією та не дуже адекватна поведінка її CEO, призвели до того, що бізнес почав руйнуватися…

Трейлер фільму

Кількість переглядів: 974

Догори