Management.com.ua  

Найуспішніший іспанський стартап виявився мильною бульбашкою

8, Липень
2014

Компанія, яку називали найуспішнішим стартапом Іспанії, виявилася мильною бульбашкою. Провайдер бездротового інтернету Goweх визнав, що підробляв звітність, відколи вийшов на біржу чотири роки тому. Відтоді його вартість зросла у 36 разів, але виявилося, що 90% прибутків компанії не існує.

“Це сталося тому, що регулятор не виконав домашню роботу і не поставився до звітності компанії відповідально. Це має стати для них і для Мадридської біржі уроком, що потрібно боротися за прозорість і не повторювати власних помилок”, – прокоментував новину іспанський економічний оглядач.

Історія Goweх виглядала казкою: молодий спеціаліст Хенаро Ґарсія Мартін продав будинок і заснував інноваційний бізнес. Він пропонував містам безкоштовний вуличний Wi-Fi, а собі забирав прибутки від реклами. Цю послугу замовили 90 міст, серед яких навіть Нью-Йорк.

На чисту воду компанію вивела таємнича група Gotham City Research, що оприлюднила детальний звіт про махінації. Gotham City, викриваючи непорядні компанії, заробляє гроші, граючи на пониження.

Джерело: euronews


Кількість переглядів: 2057

Догори