Management.com.ua  

Історія бізнесу – BMW

4, Серпень
2016

BMW – це компанія, де дуже тремтливо ставляться до своєї історії. Існує навіть спеціальний підрозділ, який збирає і публікує інформацію про баварський концерн. Історія компанії характеризується трьома періодами спаду і підйому. І за кожним спадом йшло грунтовно нове відродження.

А почалося все в 1913-му році на північній околиці Мюнхена, де Карл Рапп і Густав Отто, син винахідника двигуна внутрішнього згоряння Ніколауса Августа Отто, створили дві маленькі авіамоторні фірми. У наслідок Першої світової війни, що почалася в 1914-му році, різко зростає попит на двигуни для літаків. Рапп і Отто вирішують об’єднатися в один авіамоторний завод. Так у Мюнхені виникає завод авіаційних двигунів, який 20 липня 1917 року реєструється під ім’ям Bayerische Motoren Werke AG («Баварські моторні заводи») – BMW. Цю дату і прийнято вважати датою заснування BMW, а Карла Раппа і Густава Отто – засновниками компанії.

Дивіться документальний фільм, де докладно розповідається історія створення, становлення та розвитку автомобільного концерну BMW.


Кількість переглядів: 1836

Догори