Management.com.ua  

Panasonic протягом 2 років звільнить 40 тис. працівників

29, Квітень
2011

Японський виробник електроніки компанія Panasonic теж планує скоротити 10% свого персоналу протягом найближчих 2-х років. Це близько 40 тис. осіб. Скорочення торкнуться глобального бізнесу компанії, однак, найбільші кадрові чистки очікуються в закордонних представництвах та виробничих потужностях Panasonic.

“Мені здається, що Panasonic запланував такий крок ще до очікуваного оголошення. Це виглядає активним стратегічним кроком від компанії, тому не думаю, що це варто сприймати як погану новину”, – каже головний економіст Merrill Lynch Japan Securiti Масаюкі Кішікава.

Звільнення пройдуть в рамках програми реструктуризації японської компанії, яка необхідна для зниження витрат та оптимізації виробництва в умовах жорсткої конкуренції з китайськими та південнокорейськими виробниками електроніки та несприятливими наслідками цунамі й аварії на станції Фукусіма-1. Компанія доволі непогано відзвітувала за IV квартал 2010-2011 фінансового року, проте давати прогнози на поточний через катастрофу не стала.

Джерело: Телеканал новин 24


Кількість переглядів: 1605

Догори