Management.com.ua  

Як штучний інтелект може розширити можливості будь-якого бізнесу

18, Листопад
2022

Системи штучного інтелекту (ШІ) часто потребують висококваліфікованих інженерів для обслуговування і є доволі дорогими у створенні. Вони, як правило, окупаються лише для великих технологічних компаній, котрі мають великі обсяги даних. Але що, якби ваша місцева піцерія могла б використовувати ШІ, щоб передбачити, який смак піци буде найкраще продаватися кожен день тижня?

Доктор Ендрю Ин (Andrew Ng), всесвітньо визнаний лідер у галузі штучного інтелекту, ділиться своїм баченням демократизації доступу до ШІ, що дозволить будь-якому бізнесу приймати рішення, які збільшать його прибуток і продуктивність. Як ми можемо побудувати більш багате суспільство за допомогою лише кількох самостійно наданих даних — дізнайтеся з виступу Ендрю на конференції TED.

Цитата Ендрю Ина:

«Коли я думаю про розвиток штучного інтелекту, я бачу як аналог розвиток грамотності. Кілька сотень років тому суспільство визнало, що не всім потрібно вміти читати і писати. Зрештою, коли ми в основному обробляли поля і пасли овець, не було особливої потреби в писемній комунікації. Натомість більшість людей покладалися на жменьку монахів, верховних жерців і жриць, які читали їм священну книгу — яка ще може бути потреба в читанні?

На щастя, з тих пір ми дізналися, що можемо побудувати значно багатше суспільство, якщо більше людей будуть читати і писати.

Сьогодні суспільство перебуває у схожій ситуації зі штучним інтелектом, коли він опинився в руках небагатьох. Ми змусили його працювати для споживчого інтернету, Google і Facebook, компаній, які мають мільярди точок даних і тисячі інженерів зі штучного інтелекту. Напевно, немає потреби в тому, щоб звичайні люди вміли будувати системи ШІ, якщо ми можемо покладатися на верховних жерців і жриць у компаніях, які зроблять це за нас?

Ми можемо, як і з грамотністю, побудувати значно багатше суспільство, якщо кожен матиме доступ до цієї потужної технології. Я маю на увазі не лише як “користувач” ШІ, але і як “творець” ШІ».


Кількість переглядів: 610

Догори