Management.com.ua  

Корпоративна драма про цінності (к/ф “The Company Men”)

23, Листопад
2017

“У компанії чоловіків” (“The Company Men”, США, 2010) – корпоративна драма про істинні цінності людей, котрі стали жертвами обставин.

Велика суднобудівна корпорація GTX змушена виживати в період глобальної рецесії 2008-го року. Оскільки компанія давно вже не будує кораблі, а займається перепродажами, то криза по ній вдарила особливо боляче. Менеджмент компанії приймає важке рішення щодо скорочення штатів…

Трейлер фільму

Фрагмент фільму

Одним із перших попередження про звільнення отримав менеджер відділу продажів Боббі Уокер (Бен Аффлек). Будучи людиною працьовитою і наполегливою, Боббі легко піднімався кар’єрними сходами, отримував пристойні гроші і був твердо впевнений, що зможе забезпечити не лише власний добробут, а й майбутнє для своєї сім’ї. Однак економічна криза зруйнував всі очікування Боббі. Йому довелося не тільки залишити розкішний особняк, переїхавши в батьківське, більш ніж скромне житло, а й змінити статус і професію – з успішного менеджера Боббі в лічені дні перетворився на підсобного робітника.

А в цей час суднобудівна компанія продовжує ламати долі інших людей, історії яких виявляться не менш вражаючими. Це і керівник компанії Філ Вудвард (Кріс Купер), який після тридцятирічної кар’єри в компанії був звільнений, а для сусідів вдавав, що кожен день ходить на роботу. І голова ради директорів GTX Джеймс Селінджер (Крейг Нельсон), який вдаючи перед акціонерами, що у компанії все в порядку, продовжував будівництво нового шикарного офісного будинку, одночасно підписуючи накази про скорочення. Один із топ-менеджерів і друг Джеймса – Джин Макклері (Томмі Лі Джонс) – закликає його задуматися про долі звільнених.

Всі вони, службовці різних ланок, тепер повинні позбутися колишніх звичок і зменшити апетити: герої намагаються змінити обставини, але обставини змінюють їх самих.


Кількість переглядів: 1761

Догори