Management.com.ua  

Лідерство проти менеджменту — що означає змінювати світ на краще

15, Червень
2023

Менеджмент існує вже понад століття, і він добре зарекомендував себе з точки зору підвищення економічної ефективності та продуктивності. Але перед обличчям швидких змін світ потребує чогось більшого, ніж менеджмент, щоб успішно пройти наступний етап безпрецедентної трансформації.

У своїй презентації на Скандинавському бізнес-форумі (Nordic Business Forum) у Стокгольмі автор бестселерів і підприємець Сет Годін (Seth Godin) розповів про відмінності між менеджментом і лідерством, про плутанину навколо цих понять, а також те, чому світ потребує більше лідерів.

Щодо останнього, то Годін не приховував своєї думки: «Коли світ змінюється, менеджмент завжди зазнає невдачі, тому що ми не розуміємо, як рухатися далі».

Ключові тези:

  • Ви маєте прагнути до досконалості. Створення чогось справді великого — це єдиний спосіб здобути конкурентну перевагу, адже складні роботи, штучний інтелект і низькооплачувана робоча сила впораються з тривіальною роботою із забезпечення якості.
  • Вам слід зосередитися на «м’яких навичках», які насправді є «реальними навичками». Це ті характеристики, які відрізняють потенційного співробітника від робота.
  • Ефективне лідерство може допомогти компаніям долати труднощі та невдачі і врешті-решт знайти успішні процеси для руху вперед.

Кількість переглядів: 925

Догори