Management.com.ua  

Прискорення переходу до стійких бізнес-моделей після COVID-19

21, Вересень
2021

З поширенням такої кількості модних слівець про стійкі бізнес-моделі і соціальний та екологічний вплив, керівники та особи, які приймають фінансові рішення, все частіше шукають дорожню карту, щоб орієнтуватися в економіці впливу і в світі після COVID-19.

Світова економіка сильно постраждала від кризи COVID-19, і такі проблеми, як бідність, нерівність та інші соціальні проблеми, вплинули на економічні результати. Проте, не дивлячись на величезні руйнування, викликані кризою, ця пауза в людській діяльності, що вже навіть отримала назву «антропауза», може мати і хороші наслідки.

«Навколишнє середовище процвітало, і тепер у нас є шанс відновитись», — говорить експерт із соціальних інновацій Ваніна Фарбер (Vanina Farber) на своєму вебінарі. «Отже, в світі “з COVID” нам потрібно змінити спосіб ведення бізнесу. Ідея бездумного нескінченного зростання без урахування меж можливостей планети більше неможлива».

Оскільки компанії прагнуть активізувати свою діяльність після кризи, у керівників з’являється унікальна можливість зосередити увагу на тому, щоб зробити свої бізнес-моделі більш стійкими, а також прискорити соціальні та економічні зміни. Частково завдяки інноваційним фінансовим інструментам корпорації можуть прискорити темпи і збільшити масштаби, ставлячи стійкість у основу свого стратегічного вибору.


Кількість переглядів: 1270

Догори