Management.com.ua  

Дві причини краху компаній і як їх уникнути

17, Жовтень
2017

Існують дві причини краху компаній: вони або займаються одним і тим самим, або постійно запроваджують нововведення. Запорука успіху – це баланс між дослідженням нового та використанням наявного, запевняє Кнут Хаанес (Knut Haanaes), професор стратегії та міжнародного менеджменту в IMD. На конференції TED він озвучив чотири уроки, що будуть корисні підприємцям, котрі хочуть уникнути двох головних стратегічних пасток.

1. Випереджайте кризу. Будь-яка компанія, впроваджуючи інновації, по суті, купує страховку на майбутнє. Netflix могли б легко задовольнятися спочатку сформованим прокатом, але вони прагнуть більшого.

2. Думайте великими проміжками часу. Якщо взяти будь-яку компанію, проаналізувати річну перспективу та оцінити її вартість, то стане зрозуміло, що інновації зазвичай складають близько 30%. Тому для відтинку в один рік нововведення не так вже й важливі. Але якщо взяти 10-річну перспективу тієї ж компанії, то нововведення і здатність перебудовуватися складуть 70%. У компаній немає вибору – їм необхідно розраховувати на довгий термін.

3. Найміть талановитих людей. Неможливо балансувати інноваціями та поточними завданнями власними силами – це командна робота. Ознакою великої компанії є прагнення вирішувати складні завдання, а ознакою хорошої ради директорів є здатність кинути виклик.

4. Скептично ставтеся до успіху. Тут доречно згадати римські тріумфальні марші давніх часів. Коли генералів зустрічали після великих перемог, вони в’їжджали до міста на возі, а поруч завжди сидів супутник, який шепотів: «Пам’ятай, ти лише людина».

Джерело: K.Fund Media


Кількість переглядів: 1396

Догори