Management.com.ua  

Про фінансову кризу з гумором (к/ф “The Big Short”)

17, Березень
2016

“Гра на пониження” (“The Big Short”, США, 2015) – картина, заснована на книзі американського письменника і фінансового журналіста Майкла Льюїса (Michael Lewis) «Велика гра на пониження. Таємні пружини фінансової катастрофи»(The Big Short: Inside the Doomsday Machine). За одним з творів цього автора кілька років тому було знято фільм “Moneyball”.

Взявши за основу серйозні економічні теми, фільм розбавляє їх яскравим монтажем, зухвалим гумором і багаторазовими «розбиваннями четвертої стіни», що допомагає глядачеві орієнтуватися в тому, що відбувається.

Трейлер фільму

2005 рік. Звичайний американський фінансист із незвичайним мисленням Майкл Бьюррі зрозумів, що незабаром у країні почнеться найбільша в історії економічна криза. Його, зрозуміло, не сприйняли всерйоз. Тому Майкл вирішив заробити на кризі і робить особливу покупку – кредитні дефолтні свопи (страховку від дефолту) на суму більш ніж мільярд доларів. Його дії не залишаються непоміченими, але більшість фінансистів і банкірів сприймають це як жарт. Але були і ті, хто усвідомлює, що Майкл Бьюррі прав. Заповзятливий трейдер Джаред Веннетт, невелика команда менеджерів хедж-фонду під керівництвом скептичного Майка Баума, а також парочка молодих і амбітних інвесторів вирішують взяти приклад Бьюррі і вирішують зірвати великий куш на майбутній фінансовій катастрофі…

Фрагмент фільму

За матеріалами “КиноПоиск”


Кількість переглядів: 1903

Догори