Management.com.ua  

Як заслужити підвищення за пофігізм на роботі (фрагмент к/ф “Office Space”)

2, Лютий
2011

Фрагмент фільму “Офісний простір” (“Office Space”, США, 1999). Головний герой фільму Пітер (Рон Лівінгстон) працює в гігантській фірмі й займається нудною і нікому не потрібною роботою під керівництвом восьми начальників. На співбесіді з консультантами він чесно розповів, чим йому не подобається його робота, та чому він вважає свою роботу і весь менеджмент компанії абсурдними. Консультанти розглядають його прямоту як ознаку відсутності мотивації.

Далі – неочікуваний поворот подій: консультанти рекомендують Пітера на позицію менеджера вищого рівня. Пітера підвищують, тоді як його друзів, кращих працівників відділу, звільняють.

Сюжет фільму:
Пітер Гібонс – програміст, який працює, не покладаючи рук, над підготовкою банківського софту. Керівник компанії “Initech” – Ламберг – найлютіший ворог Пітера. Це стереотип менеджера середньої ланки, який постійно обходить офіс з незмінною чашкою кави і підтяжками та дає вказівки працівникам, як правильно усе робити. Після сеансу у лікара-гіпнотерапевта напівзагіпнотизований Пітер оголошує, що більше не працюватиме в компанії. Він починає жити своєю мрією – нічого не робити. У цей час Ламберг запрошує в компанію двох консультантів, які мають виявити вразливі місця компанії – звільнити непотрібних людей та збільшити ефективність організації.

Джерело: Innovations.com.ua


Кількість переглядів: 3310

Догори