Management.com.ua  

Відповідальне лідерство (Intro-2016)

4, Травень
2016

На Візійній конференції Intro-2016 відбулась дискусійна панель «Відповідальне лідерство». Вашій увазі пропонуються найважливіші тези дискусії.

Павло Шеремета, керівник Школи управління УКУ, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі:

  • «Перше: комп’ютери поступово перемагають людину в багатьох сферах, але, навіть за 30 років вони не зможуть конкурувати з нашою уявою. Ми самі конкуруємо лише з власною уявою. Ми рухаємося в правильному напрямку, але нам заважає дефіцит власної уяви і дисципліна впровадження змін. Це те, що треба змінювати, аби втілити наше бачення розвитку на 30 років. А нам треба уявляти Україну через 30 років – розвинутою.
  • Ще одна тенденція, яка зберігається уже 8 років, і буде актуальною ще стільки ж, – це global savings glut – надлишок заощаджень у світі. Для українців це звучить дивно, але у світі заощаджень є більше, ніж інвестицій…».

Ректор Українського Католицького Університету о. Богдан Прах наголосив, що в цьому світі, який щораз змінюється, найважливіше не загубити самого себе:

  • «Лідерство – це щось, чого дуже важко навчитися. Лідером треба народитися. У нас (в країні) є лідерство, ми бачимо його приклади, але чогось бракує. Напевне, виховання… Ми захоплюємося  тим, що пропонує Захід, що приходить до нас ззовні, але дуже часто не знаємо цінностей, які є в нашого народу, на яких будувалася наша спільнота на різних рівнях. Саме на них можна будувати лідерство».

Які виклики стоять перед Україною, розповів громадський і культурний діяч, засновник Інституту самореалізації, екс-заступник міністра освіти і науки України Олег Дерев’янко:

  • «Зміни в освіті – це глобальний виклик. Зараз – час швидких змін, однак в системі освіти дуже висока інтертність. Від того, як ми здолаємо цей виклик, залежить майбутнє країни… Ми маємо здійснити прорив навіть не в університетській, а в шкільній освіті. Аби діти, які приходять в університет, мали нульову толерантність до корупції». На таких змінах, вважає він, і повинні зосередитися відповідальні лідери.

Модератор цієї дискусійної панелі, керівник AR Consulting, викладач LvBS Андрій Рождественський так підсумував це обговорення:

  • «Працюйте за покликанням, довіряйте один одному, будьте людьми і будьте щасливі».

Кількість переглядів: 1834

Догори