Management.com.ua  

Розтлумачення «36 стратагем» із Кайханом Кріппендорфом

1, Липень
2024

У цьому пізнавальному 4-серійному відео-подкасті професор Кайхан Кріппендорф (Kaihan Krippendorff) досліджує захоплюючий світ стратегічного мислення. Відомий експерт Колумбійської бізнес-школи та засновник OutThinker Network заглиблюється у вічну мудрість «36 стратагем» — давньокитайського тексту, що пропонує інструментарій для творчого мислення в різних його контекстах.

Автор книги «Hide a Dagger Behind a Smile» розкриває стратегічний блиск історичних військових геніїв, таких як Чингісхан, Александр Македонський і Наполеон Бонапарт, які досягали перемог завдяки силі та креативності. Професор Кріппендорф розповідає, як «36 стратагем», збірка метафор, починаючи з 2003 року надає вичерпний словник конкуренції, розкриваючи несподівані плани для досягнення успіху в переговорах, злиттях тощо.

У першій частині ви дізнаєтеся історію створення «36 стратагем» і отримаєте уявлення про перші чотири закони, в тому числі про потужну концепцію полярності Інь-Ян. Дізнайтеся, як поєднання балансу та складності може дати вашому бізнесу конкурентну перевагу.

Друга частина заглиблюється у Ву Вей (Wu Wei), або «плисти за течією», де професор Кріппендорф ділиться реальними прикладами застосування перших 14-ти стратагем. Ви навчитеся заставати конкурентів зненацька, влаштовувати невеликі атаки для отримання стратегічних знань і використовувати можливості в моменти очевидної слабкості.

Третя частина представляє Ву Чанг (Wu Chang), наголошуючи на важливості постійних змін. Ви дізнаєтеся різницю між східним і західним поглядами на зміни та дослідите, як компанії на кшталт Qualcomm, Whole Foods і Walmart, приймають рішення, що призводять до початкових втрат, але створюють підґрунтя для майбутніх перемог.

Нарешті, в четвертій частині ви заглибитеся в Шан Бінг Ву Бінг (Shang Bing Wu Bing), мистецтво непрямої дії. Професор Кріппендорф розгадує таємниці, що стоять за останніми сімома стратагемами, показуючи, як компанії Legend (Lenovo), Logitech та інші стратегічно вистроюють альянси, створюють фасади та використовують непрямі дії для досягнення успіху.


Кількість переглядів: 665

Догори