Management.com.ua  

Реальна цінність гіг-економіки (д/ф «The Gig Is Up»)

2, Лютий
2023

Документальний фільм «The Gig Is Up» («Зростання гіг-економіки», США, 2021) розкриває реальну цінність платформної економіки через життя людей, котрі працюють у таких компаніях, як Uber, Amazon, Deliveroo та інших.

Від доставки їжі та каршерінгу до розмітки зображень для штучного інтелекту — нині мільйони людей по всьому світу знаходять роботу в інтернеті, виконуючи завдання за завданням. Світова гіг-економіка оцінюється у понад $5 трлн, і вона продовжує зростати. І все ж історії працівників, які стоять за цією технологічною революцією, залишаються поза увагою.

Хто ж насправді ці люди з тіньової робочої сили? Фільм проливає світло на їхні історії.

Спокусившись на обіцянки гнучкого графіку роботи, незалежності та контролю над часом і грошима, працівники з усього світу зіткнулися із зовсім іншою реальністю. Умови праці часто небезпечні, оплата часто змінюється без попередження, а працівники можуть бути фактично звільнені через деактивацію або погану оцінку.

За допомогою залучення глобального акторського складу фільм показує, як магія технологій, що нам продають, може виявитися зовсім не магією.

Трейлер фільму

Кількість переглядів: 814

Догори