Management.com.ua  

Як почати мислити більш раціонально в XXI столітті?

13, Грудень
2021

Завдання мозку — не скласти тест із математики, отримати підвищення на роботі чи отримати Нобелівську премію. Єдине завдання нашого мозку — переконатися, що ми доживемо до завтра. Система нашого мозку добре справлялася, коли завданням людства було добування їжі та боротьба за виживання. Але в сучасному світі наш мозок працює не так добре, як би ми хотіли, аби вирішувати такі проблеми, як генетично модифіковані продукти харчування та зміна клімату.

Це те, що ми маємо прийняти щодо нашого розуму, краще розуміючи роботу нашого мозку, аби уникати пасток у майбутньому. У найближчі роки завдяки сучасним технологіям ми зможемо краще виявляти слабкі місця нашої раціональності та мислення. Тільки-но ми їх визначимо — зможемо внести зміни до наших моделей мислення, аби у мозку були інструменти, що дозволятимуть нам більш раціонально приймати рішення.

Отже, як почати мислити більш раціонально в XXI столітті? Експерти говорять, що нам доведеться мислити з точки зору стороннього спостерігача. Щоб краще пристосувати наш мозок до сучасності, нам доведеться вийти за межі своїх емоцій, переосмислити свої думки та подивитися на речі з нової точки зору.


Кількість переглядів: 1108

Догори