Management.com.ua  

Штучний інтелект створив трейлер до серіалу-антиутопії про… штучний інтелект

12, Жовтень
2020

Щоб прорекламувати свій новий серіал NeXt про ворожий до людства штучний інтелект, телеканал Fox замовив для нього трейлер, створений штучним інтелектом (ШІ).

Роботу над трейлером було доручено діджитал-агенції Space150, яка в лютому цього року розробила ШІ, що згенерував кліп у стилі репера Тревіса Скотта, натренувавши алгоритм на піснях музиканта. Це привернуло до себе увагу керівництва Fox, зацікавленого пошуком унікальних маркетингових рішень для нового серіалу.

В результаті цього співробітництва ШІ створив трейлер, самостійно склавши його сценарій та змонтувавши всі сцени. Алгоритм машинного навчання переглянув всі серії, визначив ключові теми і обрав найдоречніші, з його точки зору, сцени та діалоги.

Як зазначив Нед Ламперт (Ned Lampert), креативний директор Space150, навчити машину скласти до трейлера сценарій на основі інших сценаріїв було не так вже й складно. Насправді, найскладнішою частиною виявився аналіз відеоряду. Команді довелося створити систему комп’ютерного бачення, щоб правильно ідентифікувати всіх персонажів (скориставшись розпізнаванням облич), їх емоції (кожній сцені було присвоєно «індекс емоційності») та об’єкти навколо них, а також оцінити контраст, освітлення та кольорову гаму зображення. ШІ знадобився місяць, щоб у такий спосіб проаналізувати весь серіал.

Джерело: creativity.ua


Кількість переглядів: 1733

Догори