Management.com.ua  

Історія бізнесу – AirBnB

16, Серпень
2018

AirBnB – онлайн-сервіс із розміщення, пошуку та короткострокової оренди житла – один із найуспішніших стартапів світу, що працює за парадигмою економіки спільної участі. Історія цієї компанії не дуже звичайна. Спочатку даний бізнес був не дуже успішний і засновники AirBnB пройшли довгий шлях, перш ніж заробити реально хороші гроші.

Якось троє друзів – Нейтан Блечарзік, Джо Гебб і Брайан Ческі – разом знімали житло в Сан-Франциско. Але одного разу господар вирішив підняти їм орендну плату. Заплатити суму, яку він хотів, хлопці на той момент не могли. Але, на їхнє щастя, в місті якраз проходила масштабна тематична конференція для дизайнерів. Вона виявилася настільки популярною, що багато учасників не змогли зняти житло в місцевих готелях, оскільки всі вільні місця вже були зайняті. Тоді у друзів виникла ідея – здати в оренду вільну кімнату тим, кому не вдалося оселитися в готелі. Так вони і вчинили. Розмістили там три надувних матраца, зробили фото, створили блог і запустили все це як послугу – «Надувний матрац і сніданок» (AirBed and Breakfast) – звідки і пішла назва компанії.

У підсумку за вихідні Нейтану, Джо і Брайану вдалося заробити $1000. Вони думали, що орендувати таке житло буде виключно активна молодь, але скористатися пропозицією вирішили хлопець з Індії, 35-річна мешканка Бостона і батько п’ятьох дітей. Такий несподіваний успіх надихнув хлопців на створення сайту, де б кожна людина могла здати в оренду свою квартиру або будинок. Уже за кілька місяців Нейтан пішов з роботи і з головою занурився в проект разом зі своїми друзями. Так і з’явився онлайн-сервіс AirBnB.

Джерело: startupukraine.com


Кількість переглядів: 1395

Догори