Management.com.ua  

McDonald’s випустив серію монет MacCoin

31, Липень
2018

На честь 50-річчя Біг Мак McDonald’s випустив MacCoin – лімітовану серію світової валюти, повністю прив’язаної до Біг Мак. Починаючи з 2 серпня шанувальники бургера по всьому світу і відвідувачі ресторанів McDonald’s можуть збирати монети, ділитися ними, або ж обмінювати їх на безкоштовний Біг Мак у більш ніж 50-ти країнах, що беруть участь в акції.

Бургер Біг Мак став настільки відомим і популярним у всьому світі, що журнал The Economist навіть створив спеціальний індекс Біг Мак, грунтуючись на вартості Біг Мак у різних країнах. За допомогою цього економічного інструменту порівнюється купівельна спроможність різних міжнародних валют із року в рік. Саме таке глобальне поширення Біг Мак надихнуло на створення MacCoin.

Більше 6,2 млн MacCoin розподілені в більш ніж 50-ти країнах по всьому світу. Ці пам’ятні монети представлені в п’яти унікальних дизайнах, кожен з яких присвячений окремому десятиріччю Біг Мак. На зворотному боці монет використані знакові елементи відповідного десятиліття, зі сфери мистецтва, музики і поп-культури, а передня частина MacCoin нагадує про 50-річчя Біг Мак. Так, згадкою про 1970-ті рокі стали «діти квітів», 1980-ті – це нагадування про поп-арт. Виразні абстрактні лінії визначають 1990-ті і формують дизайн MacCoin, а ранні 2000-ні присвячені технологіям, що набули бурхливого розвитку на рубежі століть. MacCoin 2010-х святкує останні 10 років і робить акцент на еволюції комунікацій.

Сім мов, якими зроблені написи на монетах, символізують різноманіття країн-учасниць: арабська, англійська, індонезійська, мандаринська, португальська, французька та іспанська.

Україна також приєдналася до глобального святкування 50-го ювілею Біг Мак. MacCoin будуть доступні у всіх закладах McDonald’s 2 серпня 2018 року в обмеженій кількості. Відвідувачі, які купили в цей день Біг Мак, отримають можливість стати власниками MacCoin. Крім того, всі співробітники українських McDonald’s отримають пам’ятну монету. Кожен MacCoin можна залишити на пам’ять про 50-річчя Біг Мак або обміняти на безкоштовний Біг Мак у закладах McDonald’s в 57-ми країнах до 31 грудня 2018 року.

Джерело: MMR


Кількість переглядів: 1739

Догори