Management.com.ua  

Історія бізнесу – Nestlé

24, Травень
2018

Якось один швейцарський фармацевт вирішив провести дослідження, щоб створити замінник материнського молока для вигодовування немовлят. Із присутніх інгредієнтів – цукру, молока і пшеничного борошна – Анрі Нестле (Henry Nestlé) розробив продукт, який надалі отримав назву Farine Lactée Henry Nestlé, що в перекладі звучало як: «Молочне борошно Генрі Нестле». У 1867-му році Генрі Нестле створює компанію з виробництва та продажу суміші для годування грудних дітей.

Власне, компанія із назвою Nestlé виникла вже після злиття у 1905-му році Англо-Швейцарської молочної компанії, що була створена у 1867-му році братами Джорджом та Чарльзом Пейджами, і компанії Farine Lactée Henri Nestlé Company, заснованої Анрі Нестле.

Зараз Nestlé SA – найбільший у світі виробник харчових продуктів. Компанія працює в 86-ти країнах по всьому світу і нараховує близько 283 000 співробітників. Окрім продуктів харчування Nestlé спеціалізується на виробництві кормів для домашніх тварин, фармацевтичній продукції та косметиці.

Дивіться стислу 150-річну історію бренду.


Кількість переглядів: 1495

Догори