Management.com.ua  

Чому в майбутньому робота не здаватиметься роботою

15, Січень
2018

Усі ми чули, що з часом роботи виконуватимуть людську роботу, але як ми можемо цьому зарадити? Експерт з інновацій Девід Лі (David Lee) стверджує, що ми повинні почати створювати професії, які розкриватимуть наші приховані таланти та захоплення – речі, якими ми залюбки займаємося на вихідних – так ми не загубимося в епоху робототехніки. У своєму виступі на конференції TED він наголошує: “Почніть запитувати людей, які проблеми вони мають натхнення розв’язати, які здібності вони хотіли б використовувати на роботі. Коли ви мотивуєте людей на більше, вони можуть приголомшити тим, на що вони здатні насправді”.

Деякі тези Девіда Лі:

— Згідно з прогнозами, темп сучасних змін дасть нам лише 10-15 років пристосуватися, і якщо ми реагуватимемо достатньо швидко, то до того часу, як теперішні школярі стануть студентами, ми, ймовірно, житимемо у роботизованому світі, світі високого рівня безробіття та “не-Великої” депресії.

— Я вірю, що ключ до розв’язання проблеми безробітного майбутнього в переосмисленні того, що робить нас людьми і в створенні нової генерації професій, орієнтованих на людину, котрі дозволяють розкрити заховані таланти та захоплення, які ми носимо в собі щодня.

— На жаль, у наступні кілька років, коли технології стануть розвинутішими, вони разом з клерками та бібліотекарями, побачать, як зникає більшість їхніх робочих місць. Щоб протидіяти цьому, ми повинні створювати нові професії, менше орієнтовані на завдання, які виконує працівник, та більше сфокусовані на вміннях, які він приносить до праці.

— Нам потрібно створити середовище, де і люди, і роботи розвиваються. Я пропоную віддати більше навантаження роботам, почавши із завдань, які ми самі ненавидимо робити. “Привіт, роботе, оброби цей безмірно ідіотський звіт. І пересунь цю коробку. Дякую”.

— Якщо ми дійсно хочемо захистити нашу роботу від роботів, нам, як лідерам, варто відкинути світогляд, де ми вказуємо людям що робити, натомість запитувати їх, розв’язування яких проблем їх надихає, які таланти вони хочуть розкрити в роботі.


Кількість переглядів: 1515

Догори