Management.com.ua  

Креативна економіка (Intro-2016)

30, Травень
2016

На Візійній конференції Intro-2016 відбулась дискусійна панель «Креативна економіка». Вашій увазі пропонуються найважливіші тези цієї дискусії.

Микола Скиба, директор «Агенції культурних стратегій»:

  • «Креативна економіка в Україні розвиватиметься тоді, коли у нас почнуть цінувати думки та інтелект. Адже сьогодні 84% світового багатства становлять саме інтелектуальні, нематеріальні активи. Інтелект – це капітал! Особисто мені креативні індустрії дали змогу “синхронізуватися” зі своїм часом… Я познайомився з цим поняттям 10 років тому і зрозумів, що цим треба займатися. Починати з найпростішого, чим можна керувати – власними словами, думками – і з цього складати свій продукт… Бажаю нам усім думати локально, діяти глобально і бачити зірки».

Наталія Жеваго, засновниця освітньої організації «Культурний проект», наголосила, що дуже важливо вже зараз змінити підходи до освіти:

  • «Форма, у якій люди отримують знання, повинна змінитися. Ми віримо, що навчання майбутнього – це глибокий доступ до великої кількості даних, не залежно від того, де ви знаходитесь. Ми віримо, що люди мають навчатися упродовж всього життя… Я вважаю, що стратегія – це інструмент для того, аби все встигати. До речі, маю свій персональний план до свого 88-річчя. А далі планую відпочивати».

Співзасновник проекту «Тепле місто» Юрко Филюк вважає, що майбутнє бізнесу – не за конкуренцією та маніпуляціями, а за партнерством та роботою задля людей:

  • «Бізнес орієнтований на свідомість – це відсутність маніпуляцій щодо споживача та щодо ваших працівників. У нас немає іншого шансу для розвитку, аніж вірити у людину, інвестувати у її свідомість та розвиток».

Кількість переглядів: 5592

Догори