Management.com.ua  

Рональд Коен про інвестиції у майбутнє суспільства

16, Травень
2016

Під час інтерв’ю для Стенфордської школи бізнесу сер Рональд Коен (Ronald Cohen), співзасновник Apax Partners та Bridges Ventures, розповів про те, що потрібно для розв’язання соціальних проблем, а також про інвестиції, які справді здатні вплинути на майбутнє планети.

Деякі цитати з інтерв’ю:

“Технології розвиваються, і люди стають все скептичнішими, а хтось – цинічним. Мій досвід свідчить про те, що в першу чергу треба інвестувати в ентузіастів, потім – у скептиків, а циніків варто уникати взагалі”.

“Майбутнє – невідоме, але це не означає, що про нього не можна думати. Навпаки – давайте нарешті почнемо думати про нього”.

“Щоб залучити найкращі таланти, потрібно збільшити масштаб своїх цілей і надати людям можливість робити речі, які покращують суспільство”.

“У Великобританії першими за вирішення соціальних питань – ще у XIX столітті – узялись філантропи, а не держава. Вони заснували чимало великих інституцій, які діяли багато десятиліть. Проте у 1930-х держава зрозуміла, що таким чином неможливо вирішити усі соціальні проблеми, і почала напряму втручатись у ці процеси, поступово перебираючи на себе відповідальність. Але зараз багато країн вже не справляються: зростає розрив між потребами суспільства і фінансовими спроможностями держави, а населення старішає”.

“Венчурне інвестування було відповіддю на потреби підприємців, які працюють у технологічній сфері. Чому б зараз не зробити те ж саме для соціальних підприємців?”

Джерело: innovations


Кількість переглядів: 1224

Догори