Management.com.ua  

Історія наркобарона (к/ф “American Gangster”)

21, Травень
2015

Фільм “Гангстер” (“American Gangster”, США, 2007) розповідає історію американського наркобарона Френка Лукаса, який у 1970-х роках організував доставку героїну в США. Режисер Рідлі Скотт зняв, мабуть, один із найкращих фільмів у жанрі кримінальної драми.

Всі події, про які йдеться в картині, засновані на історії життя реального Френка Лукаса, роль якого у фільмі виконав неперевершений Дензел Вашингтон. Героїнова імперія, створена ним, була зруйнована поліцією в 1975-му році. Лукас був засуджений до 70-ти років ув’язнення, проте після того, як він пішов на угоду зі слідством, термін його ув’язнення сильно скоротили. Лукас дав свідчення, які допомогли поліції пред’явити звинувачення сотні осіб, пов’язаних з поставками героїну в США і торгівлею наркотиками. Багато з них служили в поліції.

Трейлер фільму

На початку фільму бос майбутнього наркоділка каже, що Америка стала настільки великою, що простій людині складно знайти в ній свій шлях. І коли Лукас починає свій бізнес, він вже знає, як і що буде робити. Він і не гангстер зовсім, а бізнесмен. Торгівля героїном для нього – бізнес, сам героїн – продукт, який він продає. Є навіть своєрідний етичний кодекс, котрий гласить, що найважливіше в бізнесі – чесність, відданість і наполеглива праця. Лукас – типовий self made man, химерне викривлення американської мрії, який створив свою бізнес-імперію.

Фрагмент фільму

Кількість переглядів: 1901

Догори