Management.com.ua  

Жіноча кар’єра по-американськи (к/ф “Working Girl”)

9, Квітень
2014

“Ділова жінка” (“Working Girl”, США, 1988) – це комедія з елементами драми про те, як скромна секретарка здатна не просто вибитися в бізнес-леді, а й навіть стати главою фірми.

Підприємлива і приваблива друкарка з Нью-Йорку Тесс Мак Гілл (Мелані Гріффіт) мріє про запаморочливу кар’єру. Але на шляху до здійснення мрії стоять серйозні перешкоди: вона не вміє ані вдягатися, ані стригтися, ані спілкуватися з потрібними людьми. Але ж кожній людині дається шанс влаштувати своє життя. Такий шанс випав і Мак Гілл: вона отримала можливість виступити в ролі керівника вищої ланки, коли її начальниця зламала ногу, відпочиваючи в Європі.

Трейлер фільму

У фільмі головна героїня робить все для того, щоб стати краще (починаючи з відвідин курсів з лінгвістики і закінчуючи зміною зачіски). І ціль тут не полягає лише в тому, щоб домогтися вершини кар’єри. У Мак Гілл є й інша, більш глибока ціль – стати іншою людиною, вибитися зі свого звичного оточення. І досягає вона це за допомогою власної ерудиції, сміливості та цілеспрямованості.

Фільм Майка Ніколса «Ділова жінка» можна сміливо назвати попередником «Диявол носить Prada», хоча сучасному глядачеві ця картина видасться скоріше соціальним документом Америки кінця 80-х років.

Джерело: Kinopoisk.ru


Кількість переглядів: 2246

Догори