Management.com.ua  

Компанія Walt Disney збільшує розмір дивідендів на рекордні 50%, а її CEO скуповує акції Apple

6, Грудень
2011

Disney збільшує розмір дивідендів на рекордні 50% Це найбільший стрибок прибутків за цінними паперами компанії за останні 20 років. Причиною стало рекордне зростання прибутків самої компанії, повідомляє Bloomberg.

Президент і виконавчий директор корпорації Роберт Айгер (Robert Iger) вважає, що цей рік видався для The Walt Disney Company чудовим з точки зору креативу, стратегії та фінансових показників. За підсумками року, тримачі акцій корпорації Walt Disney отримають по $0,6 за акцію, тоді як минулого року заробили по $0,4 на кожному папері. У результаті, найбільший акціонер компанії, фонд засновника Apple Стіва Джобса, заробить майже $83 млн. – на 27 млн. більше, аніж торік.

У той же час, згідно з документами, поданими до Комісії з бірж і цінних паперів США, Роберт Айгер придбав акції Apple на $1 млн.. Він купив 2670 акцій компанії за ціною 375 доларів за кожну.

З 15-го листопада цього року Айгер став членом ради директорів Apple. На цій посаді він буде отримувати зарплату у розмірі 50 тисяч доларів щорічно. Купівля акцій є символічним жестом Айгера, що підтверджує його віру в майбутні перспективи компанії.

Гендиректор Apple Тім Кук (Tim Cook) раніше зазначив, що призначення Айгера дуже важливе для компанії. Аже Apple прагне зміцнити свої позиції у сфері медіабізнесу. За його словами, головні компоненти стратегії Айгера для Disney – це створення найкращого креативного контенту, використання новітніх технологій та експансія на нові ринки.

Джерело: Телеканал новин 24


Кількість переглядів: 1812

Догори