Management.com.ua  

Fortune: Рейтинг найвпливовіших жінок у бізнесі

4, Жовтень
2011

Видання Fortune опублікувало черговий щорічний рейтинг 50-ти найбільш впливових жінок в американському бізнесі. На першому місці – Айрін Розенфельд (Irene Rosenfeld) – виконавчий директор корпорації Kraft Foods – другий у світі за величиною концерн з виробництва упакованих продуктів харчування. Про впливовість цієї жінки свідчить її рішення розділити Kraft Foods на дві структури, а також минулорічне поглинання британської Cadbury.

Айрін Розенфельд потіснила з першої позиції главу компанії PepsiCo Індру Нуї (Indra Nooyi), яка очолювала рейтинг 5 років поспіль. Втрата лідерства пояснюється тим, що продукція Pepsi програє в боротьбі за лідерство компанії Coca-Cola на північно-американському ринку.

На третьому місці рейтингу Fortune – глава агропромислової корпорації Archer Daniels Midland Патриція Уортц (Patricia Woertz).

Цікаво, що зі списку вибула колишній гендиректор одного з найбільших пошукових порталів Yahoo! Керол Бартц (Carol Bartz), яку позбавили високої посади за рішенням ради директорів.

ПОВНИЙ СПИСОК – 50 Most Powerful Women in Business

Джерело: Телеканал новин 24


Кількість переглядів: 3294

Догори