Management.com.ua  

Шеріл Сандберг про глобальну мрію та короткостроковий план

14, Серпень
2017

Головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг (Sheryl Sandberg) розповіла у Стенфордській бізнес-школі про те, як планувати свою кар’єру та переходити з однієї сфери до іншої, а також про те, чому варто повчитись у дітей.

Деякі тези Шеріл Сандберг:

— Коли мова йде про планування кар’єри, я впевнена: не варто будувати пряму лінію. Я гарантую: той, хто вже точно знає, що робитиме у наступні 30 років, згодом знудиться. Крім того, багато речей, які змінять наше життя у майбутньому, ще не з’явились. Наприклад, коли я закінчувала коледж, ще не було інтернету — а зараз я працюю у Facebook. Отже, моя порада: потрібно мати довгострокову мрію та короткостроковий план. Причому короткостроковий план — це не про те, чого ви хочете досягти. Це про те, чого ви допоможете досягти іншим та чого ви навчитесь.

— У багатьох із нас є список критеріїв, яким має відповідати наша робота. Коли мене взяли до Google, мені здавалось, що це неправильне місце. Адже окрім того, що мені подобалась компанія, воно не задовольняло жодному з моїх критеріїв. Я показала свій список Еріку Шмідту, і він сказав: “Google — це космічний корабель. Коли тобі пропонують сісти на космічний корабель, ти не запитуєш, яке у мене місце, а просто сідаєш”.

— Коли люди змінюють кар’єру (скажімо, йдуть з юристів у маркетинг), вони часто роблять поширену помилку: відмовляються, тому що їм пропонують посаду на три рівні нижче, аніж у них була. Але якщо ви плануєте пропрацювати у новій сфері ще 40 років, то яка різниця, з чого починати? Посади, які я спочатку займала і в Google, і в Facebook, були нижчі, ніж будь-які з моїх посад. Але вони стали для мене найбільшими можливостями.

— Варто запитувати себе: що б ви робили, якби не боялись? Але також потрібно запитати себе: а чому саме це?

Джерело: open


Кількість переглядів: 1328

Догори