Management.com.ua  

Хенк Полсон про кар’єру та життя поза нею

6, Вересень
2017

Колишній міністр фінансів США, екс-голова ради директорів Goldman Sachs та засновник Paulson Institute Генрі “Хенк” Полсон (Henry “Hank” Paulson) розповів у Стенфордській бізнес-школі про те, як будував свою кар’єру, та про те, що вважає найголовнішим у житті й роботі.

Деякі тези Хенка Полсона:

— Я дуже підозріло ставлюсь до «кар’єрних інженерів» — людей, які планують і раціонально оцінюють кожен свій крок. Коли я працював у Goldman Sachs, то знав — хочу спілкуватись із клієнтами. Тому відхилив чимало вигідних пропозицій щодо підвищення. А те, що управління може приносити мені задоволення — взагалі стало для мене сюрпризом.

— Якби я прийшов до Goldman Sachs з думкою: «я хочу керувати цією компанією» — навряд чи у мене щось би вийшло. Натомість я завжди фокусувався на тому, що я робив, на тому, що було прямо переді мною, насолоджувався цим, вчився і зростав.

— Усім своїм працівникам, хто коли-небудь приходив до мене за порадою, я казав: компанія не повинна вирішувати за вас, скільки годин на тиждень вам працювати. Ви маєте управляти своїм життям власноруч. Люди часто витрачають забагато часу на кар’єру і замало — на свою родину. Якщо ви почуваєте себе добре, тільки коли багато працюєте — ви неодмінно програєте. Бо завжди знайдеться хтось, хто працюватиме більше за вас.

— Я знаю чимало людей, які не досягли приголомшливого успіху в кар’єрі, але є дуже щасливими. Але не знаю жодного, хто сказав би: «у мене є тільки кар’єра, і я щасливий, бо не маю сім’ї й життя поза роботою».

— Найголовніше — це міжособистісні стосунки. Досягти будь-чого неможливо, не вміючи будувати відносини з іншими.

Джерело: open


Кількість переглядів: 1727

Догори