Management.com.ua  

Історія з “X-фактору”: справжній потенціал ваших працівників

7, Грудень
2010

Якщо власна місія людини співпадає з роллю у сприятливому зовнішньому середовищі, то можна отримати вибухові результати, стверджує Олександр Саврук, декан Києво-Могилянської бізнес-школи (kmbs). Він пропонує подивитись хороший кейс, у тому числі і для бізнесу – вражаючий виступ на англійському шоу “X-фактор”.

Мері Берн – 50-річна жителька Дубліна, яка протягом 11 років працює касиром у супермаркеті Tesco, але усе життя любить співати. Вона приходить на шоу “X-фактор” і видає першокласний виступ, демонструючи не лише вражаюче виконання пісні, але автентичну пластику, погляд, міміку, внутрішній шарм. Вона показала найвищий рівень, на який спроможні далеко не усі визнані зірки шоу-бізнесу. І що найголовніше, Мері Берн розкрила глибину і силу свого природного “Я”.

Якщо усю цю історію накласти на термін бізнесу, то феноменальний успіх Мері Берн можна пояснити перетином трьох факторів: а) персональної місії особистості; б) ролі, яку виконує особистість; в) зовнішнього середовища, яке або сприяє, або заважає розкриттю персональної місії.

Очевидно, що персональна місія Мері Берн – співати на сцені. Це її єство, вона це робить легко і чудово. Від Мері Берн важко відірвати погляд, коли вона співає.

Проблема, яка була у Мері Берн – неспівпадіння персональної місії і ролі, яку вона виконувала. Ми не будемо заглиблюватися, що змісило її працювати касиром з такими вокальними даними. Але як тільки роль і персональна місія співпали, потенціал Мері зріс не вдвічі чи тричі, а на порядки – від простого касира до співачки і акторки, яка несе свій месседж мільйонам.

Зовнішнє середовище – шоу “Х-фактор”, а у бізнесі – компанія. Це – система, головне завдання якої – залучити людину і дати їй максимум можливостей для реалізації. Для досягнення такого результату потрібно, щоб внутрішні цінності людини співпадали з цінностями зовнішнього середовища. Тоді і відбувається неймовірний вибух енергії. У нашому випадку Мері Берн створила явище, яке навіть перевищило саме шоу, про що свідчать розгублені судді, які не змогли об’єктивно оцінити виступ. Мері була на порядок вище.

Головний висновок кейсу: якщо власна місія людини співпадає з роллю у сприятливому зовнішньому середовищі, то можна отримати вибухові результати. Тільки уявіть, який справжній потенціал ваших працівників.

Джерело: «Київстар Бізнес» дайджест


Кількість переглядів: 2386

Догори