Management.com.ua  

Інновації для 2030-х і далі: за межами технологій

30, Вересень
2022

Йозеф Шумпетер (Joseph Schumpeter), один із найвидатніших економічних мислителів XX-го століття, вважав, що підприємницька діяльність є наріжним каменем капіталізму. Але більша частина «інноваційної» практики та досліджень останніх десятиліть де-факто наголошувала на технологіях, а не на соціальному факторі як головній рушійній силі в кожному секторі.

Неспокійний характер перших десятиліть XXI-го століття дає підстави для роздумів і переосмислення цього технологічного фокусу з критично важливими інноваціями в громадянському суспільстві, інфраструктурі та компаніях, які підкреслюють рух «за межі технологій».

Ми маємо вчитися на нашій недавній історії, одночасно стежачи за динамікою Четвертої промислової революції, де нові технології висувають на перший план питання управління та етики, — вважають професори Saïd Business School Даніель Арманіос (Daniel Armanios) і Марк Вентреска (Marc Ventresca).

Ми живемо в часи, коли справедливість і нерівність у розподілі виходять на перший план, а місце/роль інновацій має вирішальне значення для корпорацій і урядів у створенні ринків і формуванні добробуту в найближчі десятиліття.


Кількість переглядів: 546

Догори