Management.com.ua  

Історія успіху – Harley-Davidson

29, Березень
2018

Дорога компанії Harley-Davidson почалась у далекому 1903-му році засновниками Вільямом Харлі та Артуром Девідсоном. Зараз Harley-Davidson – це найпопулярніша у світі марка мотоциклів. Американська компанія щороку продає понад 450 тисяч байків.

Дивіться історію успіху та становлення найвідомішої мотокомпанії.

До 1910 року Harley-Davidson виробляли близько 3000 мотоциклів на рік, тоді як Indian, наприклад, удвічі більше. Успіхи конкурента в мотоперегонах прямо пропорційно відбивалися на продажах.

Тож 1914 року в Harley-Davidson був створений “перегоновий” відділ і легендарна команда Wrecking Crew, яка почала свою переможну ходу популярними швидкісними трасами, забезпечивши бренду необхідну репутацію.

Так, уже до 1920 року компанія Harley-Davidson стала найбільшим у світі виробником мотоциклів. І залишається ним ось уже сотню років.

Велику Депресію в США наприкінці 1920-1930 років минулого сторіччя пережили тільки два мотовиробники – Indian і Harley-Davidson.

До речі, з 1992 на мотоциклах Harley-Davidson ставлять кевларовий ланцюг, який не потребує подальшого догляду. Десята частина ланцюга здатна витримати вагу в півтонни.

Продукція компанії встигла прислужилася армії: у 1917 році американські військові боролися проти мексиканських революціонерів, використовуючи мотоцикли H-D з колясками, на які встановлювали кулемети.

Під час Другої світової війни мотоцикли Harley-Davidson уперше з’явилися в Радянському Союзі. Після перемоги на них їздила московська міліція.

Сьогодні Harley-Davidson попри все славиться ще й провокаційним підходом до реклами, іронізуючи із традиційних сімейних цінностей. Це притаманну й волелюбним байкерам, які, як і їхня улюблена марка, роблять акцент, на власній крутизні.

Нащадки засновників і сьогодні продовжують обіймати керівні посади в компанії й беруть активну участь у розробці моделей. Промовистою є й історія назви.

Тітка Артура Девідсона – Джейн – написала на дверях сарая, де її небіж з другом Вільямом збирали мотоцикли, “Harley-Davidson Motor Company” – ще й підкреслила напис червоним. І таким чином навіки закарбувала це ім’я в історії прославленого мотовиробника.

Джерело: 24 Канал


Кількість переглядів: 1501

Догори