Management.com.ua  

Samsung та LG оштрафували за цінову змову

3, Листопад
2011

Антимонопольна комісія Південної Кореї оштрафувала шістьох азіатських виробників рідкокристалічних дисплеїв, в тому числі, Samsung Electronics і LG Display, на загальну суму близько 175 мільйонів доларів. Їх звинуватили у ціновій змові.

За даними комісії, представники південнокорейських виробників Samsung і LG, а також тайванських AU Optronics, Chimei Innolux, Chunghwa Picture Tubes і HannStar Display з вересня 2001 по грудень 2006 року зустрічалися більш як один раз на місяць, щоб домовитися про ціни на екрани, що використовуються у виробництві комп’ютерної техніки та телевізорів.

Усього за п’ять років LCD-виробники провели понад 200 зустрічей, на яких обмінювалися секретною корпоративною інформацією про клієнтів, виявив антимонопольний регулятор.

“Виробники, які в сумі контролювали близько 80% глобального ринку LCD-дисплеїв, були залучені в цінову змову щодо таких продуктів як комп’ютерні монітори, ноутбуки і телевізори, і це негативно позначилося на корейських споживачах, – йдеться в заяві комісії. – Компанії знали, що їх дії нелегальні, і домовилися про приховування переговорів та обміну інформацією”.

Представники Samsung заявили The Wall Street Journal, що компанія поважає рішення комісії і буде надалі дотримуватися антимонопольного законодавства. Компанія LG не погодилася з розміром виставленого штрафу, заявивши, що його має бути скорочено на 50%, і має намір подавати апеляцію.

У грудні минулого року Єврокомісія також оштрафувала LG Display, AU Optronics, Chimei InnoLux, Chunghwa Picture Tubes і HannStar Display на загальну суму в 649 мільйонів євро за цінову змову.

Джерело: Телеканал новин 24


Кількість переглядів: 1561

Догори