Management.com.ua  

Від країни, що вирощує свиней, до країни з інвестиційним потенціалом

1, Квітень
2011

Компанія PRP Ukraine та професійно-громадська ініціатива DiscoverUkraine представили в рамках міжнародної конференції “Чи можна провести справжні реформи в Україні”, організованої в Києві виданням The Economist, відео про те, як сприймають Україну в світі. Серед респондентів були представники бізнесу, політичного сектору, аналітики та радники з питань інвестицій з таких країн, як Польща, Бельгія, США, Велика Британія, Росія та Китай.

Міжнародні аудиторії по-різному оцінюють українські реалії. У той час, як більшість респондентів з Росії чи України говорять про широкі можливості, які відкриває український ринок, західні експерти більш обережні і в першу чергу вказують на ризики, пов’язані з державною політикою в Україні. Серед найбільш нагальних питань, які потребують вдосконалення, респонденти називають проблеми поширеності корупції та необхідність покращення законодавчої бази, без вирішення яких, на їх думку, інвестиційний клімат в Україні суттєво не поліпшиться:

“Україна є та залишається геть корумпованою країною, і наразі ми не бачимо жодних серйозних спроб контролювати корупцію”, “і досі уряд не дає Україні реалізувати свій потенціал, і Україна не зовсім відкрита для бізнесу”, “Україна стає все складнішою порівняно з багатьма екс-республіками Радянського Союзу”, “проблемою нині лишається ситуація з верховенством права”, “нам потрібно більше економічної та політичної стабільності, якісніше законодавство та адміністрування” та ін.

Водночас відповіді містили і позитивні аспекти:

“Україна – величезний ринок з потужним потенціалом”, “міст між Заходом і Сходом”, “господар Євро 2012”, “країна, що еволюціонує”, “країна потужних промислових груп та цікавих ресурсів, які ще треба ретельно дослідити”, “чудове геоекономічне розташування між двома величезними ринками – Росією та ЄС”, “найближча до Західної Європи з точки зору культури, цінностей та “відчуття” місця”, “просто чарівна країна” тощо.

Джерело: PRP Ukraine


Кількість переглядів: 2871

Догори