Management.com.ua  

Як це було в Японії – Історія успіху

18, Грудень
2009

<< Як це було в Японії - Початок

Після Другої Світової війни товари із клеймом «Зроблено в Японії» (Made in Japan) стали з’являтися за кордоном. Але іноземні споживачі говорили – «Таке клеймо означає, що зроблено з рук геть погано». І перші японські бізнесмени відправилися в США – за знаннями, за вмінням домагатися високої якості продукції.

У цій частині йдеться про історію успіхів і поразок японських бізнесменів у США. Зокрема, про Йосімі Такемото (Yoshimi Takemoto), президента компанії Sanyo. Саме ця компанія створила перші транзисторні радіоприймачі. Однак на експортних варіантах радіоприймачів продовжували писати «Зроблено в Японії» майже непомітними, маленькими буквами по причині колишнього стереотипу про якість японських товарів. Незабаром цей стереотип зник – японці завоювали міцні позиції на американському ринку.

Японці витягли зі свого американського досвіду головний висновок – країна, яка не володіє життєвим простором і природними ресурсами, повинна покладатися тільки на розумні голови і руки власного народу.

Також тут можна послухати інтерв’ю з Акіо Моріта (Akio Morita) – засновником корпорації Sony, який розмірковує на тему швидкого застосування в Японії технологій, винайдених на Заході, і використання їх для розробки експортної продукції.


Кількість переглядів: 2759

Догори