Management.com.ua  

Шон Ачор: Як щастя впливає на ефективність нашої праці

15, Листопад
2017

Ми думаємо, що для щастя нам потрібно багато працювати, добиватися успіху? Але, можливо, все якраз навпаки? У наступній відео-лекції з конференції TED у Блумінгтоні психолог Шон Ачор (Shawn Achor), CEO компанії Good Think Inc., швидко і весело доводить, що саме відчуття щастя впливає на ефективність нашої праці.

Деякі цитати з виступу Шона Ачора:

— Відчуття щастя робить нас більш успішними. Якщо ми стаємо щасливими, то наш мозок починає працювати набагато ліпше. Розумові, творчі та енергетичні показники підвищуються.

— 90% вашого щастя залежить не від світу довкола вас, а від способу, яким ваш мозок сприймає світ. Якщо ми змінимо формулу щастя та успіху, ми змінимо спосіб впливу на реальність.

— Лише 25% успіху в роботі залежить від коефіцієнта інтелекту IQ. Решта 75% залежить від оптимізму, суспільної підтримки і вміння сприймати стрес як виклик, а не як загрозу.

— Наше суспільство виштовхнуло щастя за когнітивний горизонт. Тому що ми думаємо, що успіх — це запорука щастя.

— Якщо ваш мозок позитивно налаштований, він працює на 31% краще, ніж якщо ви негативно налаштовані, байдужі або напружені. Ви торгуєте на 37% успішніше. Лікарі на 19% спритніше ставлять точний діагноз, коли вони позитивно налаштовані, ніж тоді, коли вони негативно налаштовані, байдужі або напружені.


Кількість переглядів: 2496

Догори