Management.com.ua  

Сім економічних істин

17, Жовтень
2024

Чимало дізнатися про основи економічної науки можна з висловлювань відомих людей. Ось 7 цитат:

1. «…капіталізм – це система, яка починається не з того, щоб забирати, а з того, щоб давати іншим». — Джордж Гілдер (George Gilder), інвестор, економіст, автор бестселерів «Wealth and Poverty» («Багатство та бідність») і «Life After Google» («Життя після Google»)

2. «Ніщо так не сприяє процвітанню та щастю країни, як високі прибутки». — Девід Рікардо (David Ricardo), англійський економіст, класик політичної економіки.

3. «Кожен хоче жити коштом держави. І всі забувають, що держава живе коштом кожного». — Фредерік Бастіа (Frédéric Bastiat), французький економіст, прихильник вільної торгівлі.

4. «Відмінності у звичках і ставленнях – це відмінності в людському капіталі, так само як і відмінності у знаннях і навичках, – і ці відмінності створюють відмінності в рівні добробуту». — Томас Соуелл (Thomas Sowell), американський економіст, старший науковий співробітник Інституту Гувера в Стенфордському університеті.

5. «Якщо історія і вчить нас чому-небудь, то це тому, що приватна власність нерозривно пов’язана з цивілізацією». — Людвіг фон Мізес (Ludwig von Mises), австрійський економіст, основоположник неолібералізму, засновник Австрійської Школи Економіки.

6. «Вільний ринок не є системою… Він не існує в жодному законодавстві, нормативному акті чи книжці. Він з’являється, коли люди самостійно, без будь-якого централізованого керування, розпоряджаються своєю особистою власністю». — Джеффрі Такер (Jeffrey Tucker), письменник-лібертаріанець, видавець, підприємець, засновник і президент Інституту Браунстоуна.

7. «При капіталізмі одна людина гнобить іншу. А при соціалізмі усе навпаки». — Расс Робертс (Russ Roberts), ізраїльський економіст американського походження, науковий співробітник Інституту Гувера в Стенфордському університеті, президент коледжу Шалем в Єрусалимі.

Девід Бансен (David Bahnsen), американський портфельний інвестор, колумніст Forbes і коментатор Bloomberg TV, CNBC і FOX Business, завдяки анімації детально розкриває сенс кожної цитати.


Кількість переглядів: 56

Догори