Management.com.ua  

Web 3.0: наступний етап еволюції інтернету

9, Лютий
2022

Інтернет є дуже корисним і цікавим для спільнот по всьому світу, але ви коли-небудь замислювалися, як він може розвиватися? Дійсно, всі технології повинні рухатися вперед, і те саме стосується інтернету.

Web 3.0 — це наступний етап еволюції інтернету, і він може вирішити одну з найбільших його проблем на сьогодні: той факт, що такі компанії, як Facebook, Google і Amazon, мають нестримний контроль над інформаційною супермагістраллю. Ці компанії не тільки контролюють, яка інформація в кінцевому підсумку буде представлена нам, але вони також можуть отримати доступ до інформації, яку ми надсилаємо через інтернет.

Web 3.0 наблизив би Інтернет до первинного бачення вченого-комп’ютерника Тіма Бернерса-Лі (Tim Berners-Lee): відкритий інформаційний центр, який не контролюється якоюсь центральною владою і доступний будь-кому без дозволу. Приблизно так виглядали перші дні інтернету.

То як же інтернет перетворився на контрольовану версію, яку ми маємо сьогодні? Хто були ключовими гравцями, які внесли цю зміну? Як вони реагують появу Web 3.0? Чи впливатимуть вони на розвиток Web 3.0? Коли ми можемо очікувати, що станеться ця остання еволюція? Це відео від Interesting Engineering відповість на всі ці та багато інших питань.


Кількість переглядів: 1143

Догори