Management.com.ua  

Історія бізнесу – Subway

10, Травень
2018

Subway – американська ресторанна мережа швидкого харчування, яка працює за системою франчайзингу. За кількістю відкритих точок Subway займає перше місце в світі серед подібних компаній.

Майбутній власник тисяч ресторанів Фред ДеЛюка (Fred DeLuca) народився в сім’ї емігрантів з Італії. Починаючи з десятирічного віку, хлопчик заробляв кишенькові гроші збором порожніх пляшок. Трохи подорослішавши, Фред влаштувався в місцеве відділення пошти рознощиком газет. Для того, щоб об’їхати на велосипеді більше 4-х сотень будинків за день, він розробив дуже розумний маршрут, завдяки якому встигав виконати велику роботу.

У 1965-му році Фред ДеЛюка поставив перед собою амбітну ціль – стати лікарем. Фреду потрібні були гроші на оплату своєї освіти, і в якості вирішення цієї проблеми друг сім’ї, Пітер Бак, запропонував йому відкрити кіоск із продажу сендвічів. Він подарував Фреду чек на $1000 і запропонував стати його партнером по бізнесу. Так почалося партнерство, яке назавжди перевернуло індустрію фаст-фуду.

Дивіться захоплюючу відео-історію створення бізнесу Subway.


Кількість переглядів: 1406

Догори