Management.com.ua  

Ерік Шмідт: Просто кажіть «так»

24, Липень
2017

У якому напрямку змінюється світ? Які принципи можуть допомогти нам його змінювати? Про це у Стенфордській бізнес-школі розповів Ерік Шмідт (Eric Schmidt), виконавчий голова ради директорів Alphabet Inc.

Деякі тези Еріка Шмідта:

— Я впевнений, що зараз ми вступаємо в еру надмірності. У нас є надлишок інформації, надлишок їжі. Світ не просто може прогодувати себе — надмірна вага стає найбільшою проблемою у сфері охорони здоров’я у багатьох країнах. Чимало стартапів вирішують різноманітні проблеми з веденням домашнього господарства. Багато з тих речей, що з’являються в еру надмірності, виглядають добре. Але, в той же час, ми продовжуватимемо стикатись із релігійними, націоналістичними та персональними конфліктами. І поки що технології ніяк нам не допомагають їх розв’язувати.

— Людство ще не вирішило, як саме діятиме в еру надмірності. Може, почне регулювати все, що можна? Я для себе обрав принцип особистої свободи та економічної свободи, і дію згідно з ним. Якщо подивитись на історію людства, то мені здається очевидним: ми прийшли до того, що маємо, тільки завдяки цим двом речам.

— Ви можете сказати: у країнах, що розвиваються, все жахливо. Але це “жахливо” набагато менш жахливе, аніж у минулому. Мій батько в юності подорожував Африкою. Якщо порівняти ті фотографії з сучасними, різниця стане очевидною. Африка все ще бідна, але набагато менш бідна, ніж тоді.

— Потрібно шукати не новизни, а сенсу. Звичайно, нове робить життя яскравішим, але сенс — це те, як саме ви будуєте ваше життя.

— Найкращі стратегії мають довгі часові межі. Є відомий вислів: ми завжди переоцінюємо те, що можна зробити за 18 місяців, і недооцінюємо те, що можна зробити за 10 років. Більшість стратегій, якщо не продумати їх як слід, зазнають поразки протягом п’яти років. Тому варто мати план на п’ять років. І не тільки для свого бізнесу, але й для себе особисто.

Джерело: open


Кількість переглядів: 1592

Догори