Management.com.ua  

Джефф Вейнер, CEO LinkedIn, про зростання бізнесу і навчання

5, Липень
2017

Генеральний директор компанії LinkedIn Джефф Вейнер (Jeff Weiner) під час зустрічі у Стенфордській бізнес-школі розповів про те, як підбирати працівників у випадку, якщо ваш бізнес швидко зростає, про помилки, яких варто уникати в управлінні та багато іншого.

Деякі тези Джеффа Вейнера:

— Для керівника важливо розуміти, що не кожен працівник у його організації має погоджуватись із ним — або з іншими своїми колегами. Це той цінний урок, який ми винесли з останніх виборів. Ми маємо поважати тих, хто з нами не згоден, і хочемо у своїй компанії створити середовище, де люди відчуватимуть свою приналежність доти, доки вони поділяють наші цінності та культуру.

— Я вірю у концепцію Четвертої промислової революції, яка базується на нових технологіях, роботах, штучному інтелекті тощо. Попередні три надавали поштовх створенню нових компаній, нових робочих місць, але четверта, навпаки, може позбавити нас багатьох професій. На Світовому економічному форумі прогнозували, що до 2020 року зникне 7 млн. робочих місць, а додано буде лише 2 млн. І це може виявитись дуже неточною оцінкою. Про цей концепт розмовляли багато років, але саме зараз у нас вже є відчуття — це почало відбуватись.

Тому кожного разу, коли ми читаємо про чергові технологічні інновації, варто не лише захоплюватись перспективами, але й ставити собі такі запитання: які програми ми впроваджуємо для того, щоб люди могли здобути нові вміння? Чи є місце інноваціям у тому, як ми навчаємо людей? І чи вчимо ми їх взаємодіяти з технологіями, що тільки з’являються? Як ми використовуємо ту інфраструктуру, якою зараз володіємо і про яку не могли навіть мріяти десять років тому?

— Коли ваша компанія дуже швидко зростає — це означає, що існує великий попит на ваші продукти, і вам потрібно наймати багато людей, аби його задовольнити. У цей момент виникає спокуса піти на компроміс із собою. Навіть якщо ви витратили чимало часу на то, щоб визначити свою місію, візію, цінності та культуру, — ви можете вирішити поступитись чимось, щоб швидко знайти необхідну кількість працівників.

У нас траплялось те саме. Я пам’ятаю, як ми проглядали профілі кандидатів, і хтось з керівників казав: “Подивіться на цю людину, на її досвід, на проекти, якими вона займалась! Так, у культуру вона вписується не повністю, але ми розв’яжемо цю проблему, ми знайдемо хорошого ментора, все буде добре”. Практика показала, що спрацьовує це дуже рідко.

— Коли компанія стає по-справжньому великою, люди, яких ви наймаєте, привносять у неї свої власні цінності й вірування. І якщо вас немає поряд, щоб корегувати курс, ці люди найматимуть нових працівників, базуючись на тому, що вони вважають правильним. Якщо компанія зростає дуже швидко, цей процес відбувається у різних її частинах, у різних містах. Зрештою, ви можете цього ще не розуміти, але вже матимете серйозну проблему.

Джерело: innovations


Кількість переглядів: 1638

Догори