Management.com.ua  

Науково-технічна революція (фрагмент к/ф “Премія”)

10, Травень
2012

“У нас у бригаді днями відбулася науково-технічна революція…” Цими словами у фільмі “Премія” (СРСР, 1974) почав свій виступ бригадир Василь Потапов (Євгеній Леонов) на не зовсім звичайному засіданні парткому будівельного тресту. Порядок денний – обговорення відмови бригади Потапова від премії. Він акцентує увагу на загальній зацікавленості рядових будівельників у головному результаті, зменшенні простоїв на виробництві. Відмова від премії – це вираження їхньої позиції стосовно системи, де премії присуджуються за “липові” показники, а план виконується (і навіть перевиконується) заднім числом.

Євгеній Леонов про фільм:
“Мені здається дуже важливим, що Потапов – скромна, м’яка, добра, навіть сором’язлива людина – твердо, послідовно, ґрунтовно бореться за встановлення істини. Справа не в тому, який він, Потапов. Справа в тому, що він повстає проти неправди, демагогії, що я найбільше ненавиджу в житті. Цей фільм давав нам, акторам, можливість проявити свою громадянську позицію”.

Дивитися весь фільм:

У фільмі режисера Сергія Мікаеляна грає ціла плеяда чудових акторів:
Євгеній Леонов, Володимир Самойлов, Олег Янковський, Михайло Глузський, Армен Джигарханян, Борислав Брондуков, Світлана Крючкова, Олександр Пашутін.


Кількість переглядів: 2834

Догори