Management.com.ua  

Як відбувається процес відмивання грошей

12, Червень
2018

Відмивання грошей — термін, що означає будь-який процес, котрий «очищає» незаконно отримані грошові кошти від їх «брудного» злочинного походження і дозволяє використовувати їх в легальній економіці. Ця діяльність така ж стара, як і самі гроші. Але як, власне, відбувається процес відмивання? У наступному короткому анімаційному відео від TED-Ed Делена Cпанн (Delena Spann) з Федерального правоохоронного агентства США розповідає про основні методи відмивання грошей.

Деякі тези Делени Cпанн:

— Майже сто мільйонів доларів на рік (у перерахунку на сьогоднішній день — 1,4 мільярда доларів) заробляв Аль Капоне на незаконних азартних іграх, підпільних барах, клубах та рекеті, що могло б послужити доказом скоєних ним злочинів. Але грошей так ніде і не знайшли.

— Хоча сучасні методи по відмиванню грошей досить різноманітні, в цілому є три загальні риси: розміщення, заплутування слідів і інтеграція.

— Ніхто не знає точну суму коштів, що знаходяться в щорічному обороті по відмиванню грошей у світі. За оцінками деяких організацій, вона становить сотні мільярдів доларів.


Кількість переглядів: 1304

Догори