Management.com.ua  

Венді Вудс про комерційні вигоди від добрих справ

16, Травень
2018

«Єдиний спосіб домогтися істотного прогресу у вирішенні найскладніших проблем нашого часу — це довірити їх рішення бізнесу», — стверджує стратег у сфері впливу на суспільство Венді Вудс (Wendy Woods). У своєму інформативному виступі вона ділиться свіжим підходом до оцінки всього впливу бізнесу на все суспільство і говорить про те, як бізнес може не тільки боротися з проблемами, але і працювати над покращенням того хорошого, що вже є.

Як компанії можуть розширити рамки корпоративної соціальної відповідальності і дійти до «загального соцієтального впливу», що піде на користь і прибутку компаній, і суспільству в цілому — дізнайтеся з виступу Венді Вудс на конференції TED.

Тези з виступу Венді Вудс:

— Загальний соцієтальний вплив (ЗСВ) — це сукупність усього, через що бізнес впливає на суспільство, виконуючи реальну роботу: продумуючи систему поставок, працюючи над дизайном, виробництвом і поширенням своєї продукції. Реальна робота бізнесу, якщо в ній є місце інновацій, може створити ключові переваги для компанії і може вирішити значущі проблеми сучасного світу.

— Як виглядає ЗСВ? Зосередитися на ЗСВ — значить враховувати інтереси суспільства і навколишнього середовища. Ця ідея не нова. Про неї розмірковують вже досить давно. Складність у тому, що майже всі компанії все ще вважають ЗСВ чимось на зразок сукупного прибутку акціонерів (СПА). Але ЗСВ має стояти в одному ряду зі СПА в якості важливого і дієвого способу розвинути корпоративну стратегію і корпоративне прийняття рішень.

— За десятиліття мого досвіду в стратегічному консалтингу компаній, неурядових організацій та урядових організацій по всьому світу я виявила, що багато ділових людей із сумнівом висловлюються, а іноді і думають, про комерційні вигоди від добрих справ. Вони чомусь думають, що це знецінить значимість тих благ, які вони надають суспільству. Або що їх вважатимуть безсердечними або навіть продажними. Але нам потрібно мислити інакше. Нам треба думати інакше, тому що єдиний шанс на суттєвий прогрес у вирішенні найскладніших проблем сучасності — це активна участь бізнесу.

— Суть бізнесу — задовольняти потреби споживачів і робити це з вигодою для себе. Їм потрібно виживати. Один із кращих способів для бізнесу забезпечити собі зростання, тривале існування, — вирішити найскладніші проблеми суспільства і зробити це з вигодою для себе. Якщо вони підійдуть до цього інноваційно, етично, відповідально і переконливо, то зможуть собою пишатися.


Кількість переглядів: 1222

Догори