Management.com.ua  

Наймасштабніша афера століття (к/ф “The Wizard of Lies”)

8, Лютий
2018

“Маестро брехні” (“The Wizard of Lies”, США, 2017) – біографічна драма від американського режисера Баррі Левінсона, знята за однойменним твором Діани Енрікес. Фільм заснований на реальних подіях і розповідає про найбільшу аферу в історії США – фінансову піраміду, створену Бернардом Мейдоффом (Роберт Де Ніро).

Трейлер фільму

На початку 1960-х Бернард Мейдофф створив на Уолл-стріт свою фірму, яка з плином часу перетворилася на один із найбільших інвестиційних фондів. Сам “Берні” користується репутацією успішного і впливового фінансиста, брокера, фінансового консультанта і щедрого філантропа. Але під час фінансової кризи 2008-го року стає відомо, що фонд перетворився на найбільшу в історії фінансову піраміду. Сини Мейдоффа, дружина, а також брат були залучені в його бізнес, але він ретельно приховував фінансові махінації.

Гучний скандал, що вибухнув, обернувся багатомільярдними збитками і привів до краху як самого Мейдоффа, який отримав 150 років в’язниці, його сім’ю і близьких, так і тисячі людей, котрі інвестували у фонд свої гроші.

Слоган фільму: “Only those you trust can truly betray you” (“Лише ті, кому ви довіряєте, по-справжньому можуть зрадити вас”).


Кількість переглядів: 1887

Догори