Management.com.ua  

Боб Позен: Як збільшити свою продуктивність

11, Вересень
2017

Боб Позен (Bob Pozen), професор Гарвардської школи бізнесу та автор книги “Екстремальна продуктивність” (Extreme Productivity), розкриває свої секрети продуктивності праці та високої результативності. Він розповідає про те, що заважає нам досягати своїх цілей, та як боротись із перфекціонізмом.

Деякі тези Боба Позена:

— Більшість досліджень свідчать: від 80% до 90% людей присвячують менше половини свого робочого часу тому, що самі вважають своїми найважливішими цілями. Таким чином, вони використовують пасивний підхід: реагують на те, що приходить до них ззовні (електронні листи, зустрічі, телефонні дзвінки тощо). І, зрештою, працюють багато й важко, але замість досягати власних цілей, допомагають іншим досягати їхніх.

— Якщо ви хочете реалізувати свою велику мету, спочатку потрібно навчитись вправлятись із невеликими справами. Наприклад, видаляти 70-80% листів, лише прочитавши назву. У середньому саме такий відсоток листів не несуть для вас ніякої цінності й не потребують дій. А на решту 20-30% листів треба відповідати негайно, а не помічати їх, як важливі, щоб повернутись до них згодом.

— Є дві речі, які заважають людям бути ефективними: перфекціонізм та прокрастинація. Звичайно, інколи бути перфекціоністом необхідно. Скажімо, коли ви пілотуєте літак. Але дуже багато речей не є важливими — як, наприклад, щомісячні звіти, які мають заповнювати працівники та які ніхто насправді не читає далі, ніж до другого абзацу.

— Я рекомендую використовувати таке правило для боротьби з перфекціонізмом: виконуйте роботу “на п’ятірку”, коли мова йде про ваші пріоритети, і на 4 чи 3 бали в усіх інших випадках.

Джерело: open


Кількість переглядів: 1364

Догори