Management.com.ua  

Як наважитися не погодитися

8, Червень
2017

Більшість людей інстинктивно уникають конфліктів, але, як показує Марґарет Геффернан (Margaret Heffernan), колишня CEO п’ятьох компаній, здорова незгода є запорукою прогресу. На конференції TED Марґарет наводить іноді парадоксальні приклади, коли найкраща співпраця не терпить підтакування, і розповідає, як кращі з дослідницьких груп та комерційних компаній дозволяють людям абсолютно не погоджуватися.

Цитати з виступу:

“Що ж потрібно для створення конструктивного конфлікту? У першу чергу потрібно знайти людей, які відрізняються від нас самих. Тобто нам доведеться опиратися нейробіологічному позиву, що змушує нас віддавати перевагу людям, схожим на нас, отже доведеться знайти людей з іншою освітою, з інших дисциплін, з іншим способом мислення та іншим досвідом роботи, і потім якось залучити їх до роботи. Це вимагає величезного терпіння і величезних сил”.

“Відомий факт, що більшість великих катастроф, які нам доводиться пережити, рідко трапляються від браку інформації або її секретності. Здебільшого інформація загальнодоступна, але ми залишаємося сліпі до неї з власної волі, тому що ми не можемо, не бажаємо мати справу з конфліктом, до якого вона призведе. Але коли ми наважуємося заговорити, або наважуємося побачити, ми створюємо конфлікт, але ми даємо можливість собі і людям поряд з нами обміркувати все найкращим чином”.


Кількість переглядів: 1279

Догори